Meest gestelde vragen over vakantie en Covid-19:

Laatste update: 27-11-2020 

Wanneer je geboekt hebt of overweegt om een vakantie te boeken kan het zijn dat er vragen rijzen. Hieronder staan de meest gestelde vragen en hun antwoord. Mis je een vraag en antwoord? Neem dan contact met ons op.  

 

 1. Mijn vakantiebestemming heeft code oranje wat betekent dit voor mijn boeking? 

Als het reisadvies voor uw vakantiebestemming code oranje is en vertrekt u binnen 10 tot 14 dagen? Dan kunt u helaas niet op vakantie en wordt uw reis kosteloos omgeboekt of geannuleerd. U ontvangt bij annuleren geen geld terug, u ontvangt een voucher ter waarde van uw reissom. (zie vraag 6)

 

 1. Mijn vakantie bestemming heeft code geel, en nu?

Heeft uw vakantiebestemming code geel MET restricties zoals een inreisverbod) en vertrekt u binnen 10 tot 14 dagen? Dan kunt u helaas niet op vakantie en wordt uw reis kosteloos omgeboekt of geannuleerd. U ontvangt bij annuleren geen geld terug, u ontvangt een voucher ter waarde van uw reissom. 

 

 1. Mijn reisbestemming heeft code geel zonder restricties, wat betekent dit?

Wanneer uw reisbestemming code geel heeft zonder extra restricties een inreisverbod dan betekent dit goed nieuws! Uw vakantie gaat door!  Annuleren is in dit geval niet mogelijk.  

 

 1. Uw vakantie kan niet doorgaan en u hebt een voucher ontvangen. Hoe werkt dat?

Als uw vakantie kosteloos is geannuleerd dan wordt de reeds betaalde reissom omgezet naar een voucher. Deze voucher ontvangt u binnen 14 dagen nadat uw vakantie is geannuleerd. U ontvangt bij annuleren geen geld terug. 

 

 1. Mijn reisbestemming heeft door corona code rood, wat is het gevolg hiervan?

Wanneer uw reisbestemming de code rood heeft dan betekent dit dat in- en uitreizen niet mogelijk is. Vertrekt u binnen 10 tot 14 dagen en is uw reisbestemming code rood? Dan kunt u helaas niet op vakantie! Uw reis wordt kosteloos geannuleerd of meteen omgeboekt. U ontvangt u een Corona-Voucher van Villa Parcs ter waarde van de reissom. U ontvangt bij annuleren geen geld terug. 

 

6. Hoe lang is de corona voucher geldig?

De voucher is 15 maanden geldig vanaf de aankomstdatum van uw oorspronkelijke boeking. Dit betekent dat u binnen 15 maanden na uw oorspronkelijke aankomstdatum een ​​nieuw verblijf moet hebben geboekt.

7. Is een reisadvies bindend? 

Een reisadvies wordt geformuleerd door het ministerie van Buitenlandse zaken. Met als doel de reiziger te informeren en adviseren over de veiligheid op hun reisbestemming. Het is niet bindend advies.

8.  Wat betekenen de kleurcodes?

De 4 kleurcodes mbt Covid-19 gegeven door het Nederlands ministerie zijn: 

 • Groen: Geen risico's, geen reisrestricties. 
 • Geel: Reizen kan, wees waakzaam er zijn risico's
 • Oranje: Reis alleen als dat moet. Er zijn gezondheids- en veiligheidsrisico's, een inreisverbod en/of quarentaineverplichting 
 • Rood: Alle reizen worden afgeraden.

Het gebruik van kleurcodes zegt in Frankrijk niet direct iets over reisadviezen. In Frankrijk geven kleurcodes wel aan hoe de situatie daar op dat moment is. Wij adviseren u goed op de hoogte te blijven van reisadviezen en situaties ter plekke. Gaat uw vakantie door? Ga dan goed voorbereid op reis. 

8. Wat is de situatie omtrent covid-19 nu in Frankrijk?

De situatie is sterk aan veranderingen onderhevig. Deze informatie schrijven wij op 29-10-2020: " per as. 30 oktober 2020 gaat een gedeeltelijke lockdown in voor 4 weken. Wij kunnen u nog niet informeren hoe de situatie gaat zijn per 19 december 2020. Om te bepalen of uw vakantie door kan gaan bekijken wij 14 tot 10 dagen voor uw vertrek naar de situatie, adviezen en kleurcodes van Frankrijk. Gaat uw vakantie niet door, dan ontvangt u een voucher welke 15 maanden geldig is.  

10. Wat zijn de belangrijkste Covid-19 maatregelen in Frankrijk?

 • Mondkapjes (voor 5 jaar en ouder) zijn in Frankrijk verplicht in het ov en publieke binnenruimtes. Ook op drukke buitenplekken is het dragen van een mondkapje verplicht gesteld.
 • Privé-bijeenkomsten zijn toegestaan met max 6 personen (incl. kinderen). 
 • In de horeca geldt: min. 1 meter afstand tussen tafels en max 6 gasten uit één gezelschap samen aan tafel (dat mogen meerdere huishoudens zijn). Het personeel draagt verplicht mondkapjes. Deze verplichting geldt ook voor gasten die zich binnen verplaatsen. De horeca sluit vroeger dan gewoonlijk.
 • Hotels, vakantieparken, campings, b&b's en hostels zijn geopend met aangepaste voorzieningen en hanteren voorzorgsmaatregelen, zoals verplicht afstand houden en een mondkapjesplicht voor personeel en gasten in de publieke ruimtes. 

12. Kun als Nederlands en Belg naar Frankrijk reizen?

Op dit moment zijn er in het Frankrijk op dit moment geen reisbeperkingen voor reizigers uit EU-landen. Toeristen zijn wel verplicht zich aan de lokale coronaregels te houden.

Avondklok? LET OP DE AVONDKLOK WORDT VERVANGEN DOOR EEN LOCKDOWN PER 30 OKTOBER 2020. De avondklok geldt voor iedereen op Frans grondgebied. Dus als je naar Frankrijk reist en in een departement waar de avondklok geldt de deur uit wil tussen 21.00 uur en 6.00 uur, dan heb je een getekend formulier nodig (let op, max 1 uur geldig!). 

Nederlandse reizigers:

Zoals bovenaan genoemd hanteert Buitenlandse Zaken per 13 oktober 2020 een oranje reisadvies voor Frankrijk. Bij terugkomst uit Frankrijk moeten Nederlandse reizigers 10 dagen in zelfquarantaine. 

Belgische reizigers:

Per 21 oktober 2020 heeft de Belgische overheid heel Frankrijk bestempeld als rode zone. Reizen naar Frankrijk wordt daarmee afgeraden, maar een COVID-test en quarantaine zijn niet verplicht bij terugkeer in België. Villa Parcs bekijkt 10 tot 14 dagen voor uw vertrek naar de situatie om te bepalen of uw vakantie door kan gaan. 

13. Mag je met de auto naar Frankrijk rijden?

Er zijn in Frankrijk geen regels over een maximumaantal huishoudens per auto en mondkapjes zijn in de auto niet verplicht. Tankstations en wegrestaurants zijn geopend. Wel dien je binnen een mondmasker dragen en handen bij binnenkomst te desinfecteren. 

14. Het skigebied gaat niet open wat betekent dit?

Op 26-11-2020 zijn er "geluiden " gekomen dat de skigebieden in december 2020 niet zullen openen. Op dit moment is er nog veel onduidelijk. Het is dan ook nog niet bevestigd door het Franse ministerie dat de skiliften en pisten gesloten dienen te blijven. Op dit moment wacht men nog op de officiele bevestigingen en berichtgeving vanuit het ministerie. Wanneer dit duidelijk is volgt er zo snel mogelijk een update op deze pagina. 

 

Staat uw vraag hier bij of zijn uw vragen niet beantwoord? Neem dan contact met ons op. 

 

Villa Parcs voorwaarden & covid voorwaarden.

 
 
Neem contact op