Villa Parcs
Parc National de la Vanoise

5 redenen om Parc National de la Vanoise te bezoeken!

Ontdek het veelzijdige Parc National de la Vanoise

In het prachtige Savoie vindt u het indrukwekkende Parc National de la Vanoise. Dit is een van de grootste nationale parken van Frankrijk. Het bergachtige landschap, unieke planten- en diersoorten en de pittoreske bergdorpjes maken dit park tot een must-see tijdens uw vakantie in Frankrijk. Ook vindt u hier vele mogelijkheden om uitdagende sporten te beoefenen zoals klimmen en mountainbiken in de zomer of skiën en langlaufen in de winter. Dit is dus het hele jaar door een topbestemming! Wij lichten een aantal van onze favoriete highlights uit:

Parc National de la Vanoise
 

Bewonder de schitterende natuur

U kijkt uw ogen uit in de schitterende natuur van Parc National de la Vanoise. Onder andere uitgestrekte bossen, glooiende vlaktes, azuurblauwe meren en besneeuwde bergtoppen nodigen uit om ontdekt te worden. De hoogste bergtop in dit gebied is de Grande Casse met 3855 meter. Vele wandelroutes van verschillende lengtes en niveaus leiden u door het gevarieerde landschap.

Ontdek de dierenwereld

In Parc National de la Vanoise leven vele wilde diersoorten; grote kans dat u een steenbok of gems spot die in het berglandschap van de ene rots op de andere springt. Ook knaagdieren zoals marmotten, hazen en woelmuizen komen hier veel voor. Verder kunt u diverse vogelsoorten spotten zoals steenarenden, korhoenen en lammergieren.

Een unieke verscheidenheid aan planten

In Parc National de la Vanoise vindt u meer dan 1200 verschillende soorten bloemen en planten. Hiervan worden 107 soorten officieel beschermd. Een paar mooie voorbeelden zijn de vanille-orchis met een heerlijke vanillegeur, de gletsjerranonkel met witte blaadjes en een opvallend geel hart en het roestbladig alpenroosje. Ook groeit hier vetblad; de zeldzame Apollovlinder zet haar eitjes op dit plantje af.

 
Parc National de la Vanoise
 

Sportieve activiteiten

Het gevarieerde landschap van Parc National de la Vanoise is dé ultieme uitvalsbasis voor een actieve dag in de natuur. Spring op de mountainbike en maak een uitdagende tocht door de bossen of beklim de rotsen als een echte avonturier. In de winter is dit natuurgebied een paradijs voor wintersporters. Het wintersportdorp Pralognan la Vanoise ligt aan de voet van dit gebied en biedt honderden kilometers aan uitdagende skipistes.

Bijzondere bezienswaardigheden

Het landschap van Parc National de la Vanoise lijkt zo uit een ansichtkaart te komen. U vindt hier unieke bezienswaardigheden zoals authentiek Franse dorpjes. Ontdek de natuurstenen huisjes van Bonneval-sur-Arc of neem de kabelbaan omhoog vanuit Pralognan-la-Vanoise. Ook de zestig meter hoge Waterval de la Fraiche is een echte highlight die goed te bereiken is met de auto. Bij het Meer van Sassière komt u helemaal tot rust in de stilte en de natuur.

 
Parc National de la Vanoise
 

Ontdek dit nationale park tijdens een vakantie bij Villa Parcs

Wanneer u verblijft bij Villa Parcs bent u slechts een autorit van 2 uurtjes door het indrukwekkende Franse landschap verwijderd van Parc National de la Vanoise. Een ideale activiteit tijdens uw vakantie! Verblijf in een van onze authentieke chalets of appartementen in de Franse Alpen en vier een vakantie om nooit te vergeten. Of u nu komt skiën in de winter of wandelen en mountainbiken in de zomer; de omgeving van Parc National de la Vanoise biedt het hele jaar door volop vermaak!

Ontdek meer over onze verblijfsmogelijkheden:

 

Lees ook onze andere blogs: