Villa Parcs
wandelen in savoie

Wandelen in Savoie: de 7 leukste tips!

De 7 mooiste wandelroutes in Savoie

Savoie is een departement in de regio Rhône-Alpes; een zonnig gebied in het zuidoosten van Frankrijk dat met name bekend is om haar populaire skigebieden. Maar dit gebied is ook een fantastische vakantiebestemming voor fanatieke fietsers en wandelaars. De prachtige wandelroutes leiden u langs indrukwekkende bergen, uitgestrekte velden, kabbelende rivieren en typisch Franse dorpjes. Hieronder lichten wij een aantal van de mooiste wandelroutes in Savoie uit:

chambery

La Chapelle des Anges - 8,28 km

Deze wandelroute is geschikt voor de gemiddelde wandelaar. Hij begint naast een parkeerterrein waar u uw weg vervolgt langs Lac de Plan d'Amont; een prachtig bergmeer. De route leidt u langs riviertjes, bergen en de bijzondere Chapelle des Anges. Na deze wandeling kunt u uitrusten bij Refuge de la Dent Parrachée.

Lac de Presset et Refuge de Presset - 9,10 km

Deze wandelroute start naast een parkeerterrein en leidt u langs de indrukwekkende en steile bergwand Col du Bresson. Een andere mooie highlight tijdens deze route is het kleinschalige, maar mooie bergmeer Lac de Presset. Deze wandeltocht is gemiddeld, maar vereist wel een goede conditie.

Lac du Chevril - 12,3 km

Deze schitterende wandelroute begint bij bushalte Maison Neuve en gaat langs het prachtige bos Sentier vers la forêt. Andere bezienswaardigheden van deze route zijn het bergmeer Lac du Chevril en de indrukwekkende vallei La Vallée Perdue met al haar bosrijke afdalingen. Deze route is gemiddeld, maar door de hoogteverschillen is een goede conditie wel een vereiste.

wandelen savoie

Le Cheval Noir par le Lac Bleu et le Lac Blanc - 13 km

Een uitdagende wandelroute vol onverharde wegen en hoogteverschillen. De route start vanaf een parkeerterrein en gaat langs bergmeren Lac Bleu en Lac Blanc. Bergvallei La crête is ook een bijzondere highlight. De route komt uit bij Le Chaval Noir; een indrukwekkend standbeeld bovenop een bergtop.

Mont Trélod - 13,3 km

Dit is een wat zwaardere wandelroute waarvoor u wat meer wandelervaring in de Alpen nodig heeft. Dit komt door de onverharde en rotsachtige ondergrond. Hoogtepunten van deze uitdagende route zijn Golet de Doucy en het indrukwekkende uitzicht van Mont Blanc.

wandelen savoie

Le Mont Thabor - 22,3 km

Deze route is wat langer en vereist een goede conditie, maar gaat wel over goed begaanbare paden. De route start bij Col de la vallée Étroite; een indrukwekkende bergpas en leidt u langs bergmeren, bergwanden en de steile klim naar Mont Thabor. Hier kunt u genieten van het schitterende uitzicht en de voldoening die deze wandeling met zich meebrengt.

Le Grand Galibier - 22,9 km

Voor deze lange wandelroute moet u stevig in uw schoenen staan. De route gaat namelijk langs een steile en uitdagende bergwand waar u wel wat wandelervaring voor nodig heeft. Onderweg komt u de mooiste bergmeren en valleien tegen. Geniet van het schitterende uitzicht en de voldoening van deze uitdagende wandelroute.

Overnachten in Savoie

Tijdens uw wandelvakantie in Savoie kunt u verblijven op een van de prachtige vakantieparken van Villa Parcs. Parc Madeleine en Vallandry bevinden zich beiden in Savoie. Hier verblijft u in een comfortabel en authentiek chalet of appartement. Onze parken zijn niet alleen perfect voor een wandel- of fietsvakantie in de Franse Alpen, maar zijn ook een ideale uitvalsbasis voor een skivakantie. Vanaf onze pittoreske parken staat u zo in de Franse natuur om te genieten van de rust en ruimte die deze omgeving te bieden heeft. Mogen wij u ook verwelkomen in Savoie op één van de vakantieparken van Villa Parcs?

Ontdek onze parken in Savoie:

Lees ook eens onze andere blogs: