Villa Parcs
Triathlon de la Madeleine

Triathlon de la Madeleine: de meest bergachtige triathlon in Frankrijk

Unieke uitdaging: Triathlon de la Madeleine

Zwemmen, fietsen en hardlopen in de Franse Alpen

De Franse Alpen: ontzettend indrukwekkend en veelzijdig én een perfecte bestemming voor fiets- en wandelliefhebbers. Ieder jaar vindt er in de gemeente Saint-François-Longchamp een bijzondere en zware bergtriathlon plaats. Het gaat hier om zwemmen, fietsen en hardlopen op S-, M- en XL-afstanden. Zwemmen in water van 23 graden, pittige klimmen en scherpe haarspeldbochten: een échte uitdaging dus! In deze blog vertellen we u graag meer over deze triathlon. Wie weet is het wat voor u om te proberen!

Triathlon de la Madeleine

Triathlonafstand S-1200

De S-1200 is de minste zware triathlonafstand van de la Madeleine. U start met 700 meter zwemmen. Dit onderdeel vindt plaats in het meer van Saint-Rémy-de-Maurienne. Vervolgens gaat u verder met het onderdeel wielersport. Het gaat hier om een afstand van 20 kilometer, waarvan 12 kilometer een steile klim is en het hoogteverschil tevens 1100 meter is. U vertrekt vanuit de Maurienne-vallei en fietst door Montgellafrey. Het laatste onderdeel is 4 kilometer hardlopen. Hiervoor moet u één keer een lus maken. 

🏊 700 meter

🚴 20 kilometer

🏃 4 kilometer

Triathlonafstand M-2200

Deze triathlonafstand is een stukje zwaarder dan de S-1200. Het eerste onderdeel is 1300 meter zwemmen door het meer van Saint-Rémy-de-Maurienne. Voor het onderdeel wielersport vertrekt u vanuit de Maurienne-vallei om het skioord Saint-François-Longchamp te bereiken. U neemt de bochten van Montvernier en Col du Chaussy om vervolgens te starten met de zware klim van Montgellafrey. U eindigt de triathlonafstand met 8 kilometer hardlopen. Hiervoor dient u twee keer een lus te maken.

🏊 1300 meter

🚴 53 kilometer

🏃 8 kilometer

Triathlonafstand XL-3800

Triathlonafstand XL-3800: de laatste en tevens meest zware afstand. Ook hier start u met een stuk zwemmen (1700 meter) in het meer van Saint-Rémy-de-Maurienne. Voor het onderdeel wielersport start u wederom vanuit de Maurienne-vallei om vervolgens door Montvernier, Col du MollardCol de la Croix-de-Fer en Col du Glandon te fietsen. Het laatste gedeelte van het onderdeel wielersport eindigt ook weer met een zware klim. Dit onderdeel betreft in totaal een afstand van 111 kilometer. Tot slot nog het onderdeel hardlopen. U loopt een afstand van 16 kilometer waarbij u vier keer een lus maakt. 

🏊 1700 meter

🚴 111 kilometer

🏃 16 kilometer

Triathlon de la Madeleine

Mini triathlon voor kinderen

Voor kinderen geboren tussen 2008 en 2017 worden er tijdens Triathlon de la Madeleine speciale kinderevenementen georganiseerd. Het bestaat uit een aantal meter zwemmen en hardlopen, is volledig gratis en vindt plaats in het gemeentelijk zwembad van Saint-François-Longchamp. Kinderen kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden:

🏊🏃 50 meter zwemmen en 300 meter hardlopen

🏊🏃 100 meter zwemmen en 700 meter hardlopen

🏊🏃 150 meter zwemmen en 1000 meter hardlopen

Overnachten tijdens de triathlon

Naast dat u zelf kunt deelnemen aan Triathlon de la Madeleine is het natuurlijk ook erg leuk om te kijken. Tijdens het evenement is Parc Madeleine, een kleinschalig 4-sterren vakantiepark van VillaParcs, ideaal om te overnachten. U verblijft hier in een luxe chalet of appartement en kunt onbeperkt gebruikmaken van diverse faciliteiten. U kunt genieten in het smakelijke restaurant, gratis deelnemen aan sportieve activiteiten zoals boogschieten, minigolf en tennis en daarnaast is er een speciale vide voor de tieners onder ons. Ook in de omgeving is er genoeg te beleven. U maakt er de mooiste wandel- en fietstochten en bovendien krijgt u korting op toegangskaarten voor de wellness en bioscoop. Tot slot kunt u heerlijk afkoelen in het nabij gelegen zwembad met ligbedden. 

 
 
 
 

Laat u inspireren door onze andere blogs ↓