Villa Parcs
paradiski

Paradiski: een walhalla voor wintersporters!

Wintersport voor jong en oud bij Paradiski

Beleef een unieke wintersport ervaring bij het uitdagende skigebied Paradiski! Met maar liefst 425 kilometer aan pistes, drie gletsjers en twee enorme bergtoppen is dit skigebied dé ultieme vakantiebestemming voor hen die van wintersport houden. Zowel beginners als gevorderden zullen zich hier vermaken door het brede aanbod aan pistes. Wist u dat er naast skiën nog veel meer te ondernemen is bij Paradiski? Wij lichten een aantal gave mogelijkheden voor u uit:

wintersport

Skiën

Met ruim 400 kilometer aan pistes is Paradiski een van de grootste skigebieden ter wereld. Door het gevarieerde aanbod aan pistes en de goede verdeling van eenvoudige en moeilijke afdalingen is dit gebied geschikt voor elk niveau. Gevorderde skiërs kunnen zich uitleven op de Aiguille Rouge; de langste zwarte piste ter wereld.

Snowboarden

Paradiski wordt ook wel gezien als de geboorteplaats van het snowboarden. De mogelijkheden zijn namelijk zeer breed. Er zijn vier spectaculaire snowparcs aangelegd van verschillende niveaus. Deze bestaan uit drie bordercrosses en een verlichte halfpipe in Arc 2000. Daarnaast zijn er nog talloze off-piste afdalingen voor freeriders.

IJsklimmen

Ervaar een echte adrenalinekick tijdens het beklimmen van een gave ijsmuur van wel 24 meter hoog in Champagny! U wordt hierbij volledig uitgerust met onder andere klimijzers, een harnas en pikhouwelen. Het is een hele klim, maar het uitzicht en de voldoening zijn de inspanning meer dan waard!

paradiski

Bobsleeën

Race met snelheden van boven de 100 kilometer per uur door een ijskanaal! De Olympische bobsleepiste van La Plagne heeft maar liefst 19 bochten waar u op drie verschillende manieren doorheen kunt racen. De Bob-Raft is zelfsturend en zelfremmend, met de Speed-Luge kunt u zelf sturen en afdalen en met de Bob-Racing zitten drie passagiers achter een professionele stuurman. Hier bereikt u een piek van wel 120 kilometer per uur!

Speedriding

Deze unieke wintersport combineert skiën en paragliden. In Les Arcs is er zelfs een heuse school voor speedriding waar beginners en gevorderden lessen kunnen nemen. U zweeft over tientallen meters met een parachute achter u aan en landt vervolgens weer in de eindeloze sneeuwvelden. Speel met de zwaartekracht terwijl u skiet en geniet van het unieke gevoel van adrenaline dat u krijgt van speedriding.

Uw verblijf in de buurt van Paradiski

Tijdens uw wintersportvakantie zal het u aan comfort niet ontbreken wanneer u verblijft bij Villa Parcs! Parc Madeleine en Vallandry liggen in de Franse Alpen, vlak bij Paradiski. Op onze vakantieparken kunt u overnachten in een luxe chalet of een ruim appartement. Deze zijn compleet ingericht en van alle gemakken voorzien. Bij Vallandry heeft u zelfs luxe wellness opties zoals een sauna of jacuzzi! Op onze parken bieden wij fijne faciliteiten zoals skiverhuur, sportmogelijkheden en smakelijke horecagelegenheden. Een vakantie in de Franse Alpen was nog nooit zo heerlijk! Welk park heeft uw voorkeur?

 

Lees ook onze andere blogs: