Villa Parcs
Fietsroute

De leukste wandelroutes in de Franse Alpen

De leukste wandelroutes door de Franse Alpen

Frankrijk is een ideaal land voor een wandelvakantie. Zo liggen er door heel Frankrijk meer dan 100.000 kilometer aan wandelroutes. Ook vlak bij onze vakantieparken in de Franse Alpen liggen vele wandelroutes. Deze routes brengen u over bergen, door dalen en langs heldere blauwe meren. In deze blog geven wij tips over een aantal leuke wandelroutes in de Franse Alpen in de regio's L’Oisans Region en Maurienne Valley.

Lac de la Grande Léchère

Vanuit Saint Francois Longchamp kunt u een rondje wandelen richting Lac de la Grande Léchère. Dit meer ligt halverwege de route en is een ideale tussenstop op de 11,9 kilometer lange wandelroute in Frankrijk. In het juiste seizoen kunt u bij dit meer wilde frambozen, aardbeien en bosbessen plukken. Deze wandelroute bestaat deels uit wandelpaden, maar ook uit onverharde wegen. Tijdens deze wandelroute heeft u prachtige uitzichten op de Belledonne-gebergte en de Grand Coin.

➡️ De afstand: 11,9 kilometer

➡️ Gemiddelde tijd: 03:30 uur

➡️ Hoogste punt: 1.720 meter

Wandelen in Frankrijk

La Crête – Le Cheval Noir

Vanaf Saint Francois Longchamp kunt u ook richting La crête – Le Cheval Noir. Deze route bestaat voornamelijk uit onverharde wandelpaden. Voor deze route door de prachtige Franse Alpen heeft u een goede conditie nodig. Onderweg heeft u de mooiste uitzichten op de bergen van de Franse Alpen. De route gaat naar de berg Cheval Noir. Deze berg ligt tussen de plaatsen Moûtiers en La Chambre. 

➡️ De afstand: 10,4 kilometer

➡️ Gemiddelde tijd: 04:11 uur

➡️ Hoogste punt: 2.770 meter

Wandelroute Alpen

Lac Blanc

Een andere mooie wandelroute in de Franse Alpen is de route Lac Blanc. Deze route start in Saint Francois Longchamp en bestaat uit voornamelijk goed begaanbare wandelpaden. De route is in totaal 5,52 kilometer en brengt u naar het prachtige meer; Lac Blanc.

➡️ De afstand: 5,52 kilometer

➡️ Gemiddelde tijd: 02:06 uur

➡️ Hoogste punt: 2.150 meter

wandelroute

Tips voor tijdens het wandelen in de Franse Alpen

Als u gaat wandelen in de Franse Alpen, trek dan stevige wandelschoenen aan. Een deel van de wandelroutes in de Alpen is onverhard en ook gaan de routes de bergen op en af, dus goed schoeisel is gewenst. Het weer in de berg kan omslaan, denk er daarom aan om verschillende lagen kleding aan te doen, zodat u altijd wat aan en uit kan trekken als het weer veranderd. Neem ook altijd voldoende eten en drinken mee als u gaat wandelen in de Franse Alpen of zoek vooraf goed uit waar u kan stoppen voor eten en drinken. Ga altijd goed voorbereid wandelen in de Alpen.

 

Vanaf deze vakantieparken van Villa Parcs wandelt u de mooiste wandelroutes van de Franse Alpen ⤵︎

Volg de mooiste wandelroutes in Frankrijk vanaf Villa Parcs

Wordt u enthousiast van al deze mooie wandelroutes in Frankrijk? Boek dan een vakantie bij Villa Parcs in de Franse Alpen en wandel vanaf onze locaties al deze mooie routes. Parc Madeleine ligt in het centrum van Saint Francois Longchamp. Dit park heeft zowel luxe chalets als appartementen voor maximaal 12 personen. Soleige Vallandry ligt in het skigebied Paradiski. Hier kunt u vakantieappartementen huren voor maximaal 16 personen. Naast dat u vanaf onze parken de mooiste wandelroutes kunt afleggen, kunt u ook fietsen, mountainbiken, survivallen, kanoën en vissen, kortom u hoeft zich geen moment te vervelen. Wanneer mogen wij u verwelkomen?

 
 

Lees ook onze andere blogs⤵︎