Villa Parcs
fietsroutes franse alpen

De 5 mooiste fietsroutes in de Franse Alpen

Ontdek de Franse Alpen!

Het populaire skigebied Saint Francois Longchamp trekt het hele jaar door veel toeristen aan. In de winter is dit dé wintersportbestemming bij uitstek en in de zomer wordt deze omgeving ook veel bezocht door de vele wandel- en fietsroutes. Een vakantie in de Franse Alpen is natuurlijk niet compleet zonder dat u dit gebied heeft ontdekt. Een actieve fietstocht is een ideale manier om er hier op uit te gaan. Hieronder lichten wij een aantal van de mooiste fietsroutes uit. U bent gegarandeerd van een adembenemend uitzicht en enorm veel voldoening.

fietsroute saint françois longchamp

Col de la Madeleine vanuit Saint-Francois-Longchamp - 12,6 km

Deze fietstocht in La Maurienne is geschikt voor elk niveau en gaat voornamelijk over verharde ondergrond. Het startpunt van de route is te bereiken met het openbaar vervoer. Deze avontuurlijke route neemt u mee door de prachtige alpenweiden, omringd door de indrukwekkende bergwanden.

Col de la Madeleine vanuit Montgellafrey - 22,6 km

Deze fietstocht gaat langs de al eerder genoemde bergpas Col de la Madeleine, maar is nét iets uitdagender. Deze route begint naast een parkeerterrein en is een wat langere en steilere klim. De route gaat richting het noorden en neemt u mee door Saint-Francois-Longchamp. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de valleien.

Fietsroute vanuit Saint-Avre - 18,3 km

De start van deze indrukwekkende beklimming is bereikbaar met het openbaar vervoer en gaat langs Lacet du Montvenier. De bergroute zit vol met haarspeldbochten, wat de route extra uitdagend maakt. De fietsroute is vooral populair gemaakt door de Tour de France, waar te zien is hoe de deelnemers deze unieke route beklimmen.

fietsroute

Col de Chaussy - 36,1 km

De Col de Chaussy is een bergpas met een hoogte van 1533 meter. Het startpunt van deze route is met het openbaar vervoer te bereiken. Het is een stevige klim met maar liefst 18 haarspeldbochten die letterlijk uit de berg gehakt zijn. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht op de Franse natuur en de pittoreske dorpjes. Deze spectaculaire fietstocht is het ontdekken meer dan waard!

Col du Galibier - 34,8 km

Deze stevige klimroute is geschikt voor wielrenners met wat meer ervaring in de Alpen. Dit is namelijk een enorm steile tocht die een goede conditie vereist, maar wanneer u eenmaal boven bent heeft u een adembenemend uitzicht op het prachtige Franse landschap vol bergen, waaronder de reusachtige Mont Blanc. Maar u kijkt ook uit op de mooiste valleien en alpenweiden. Deze route is een zware klim, maar als u hem eenmaal heeft volbracht is de voldoening het meer dan waard.

 

Verblijven op een vakantiepark in de Franse Alpen

Wanneer u toe bent aan een actieve fietsvakantie in de Franse Alpen is ons vakantiepark Parc Madeleine of Vallandry dé ideale bestemming om te overnachten. Parc Madeleine is een kleinschalig 4-sterren vakantiepark met vele parkfaciliteiten zoals een broodjesservice, een leuke speelhoek en een smakelijk restaurant waar u heerlijk wat kunt eten na een dag vol inspanning. Vallandry ligt in een gezellig bergdorpje, dit prachtige vakantiepark biedt luxe vakantiehuizen die geschikt zijn voor maximaal 16 personen. U kunt zelfs kiezen voor privé wellness. In de zomer kunt u hier gebruik maken van de diverse sportvelden. Kom genieten van de Franse Alpen op onze exclusieve vakantieparken!

Ontdek onze vakantieparken:

Lees ook onze andere blogs: