Villa Parcs
Streekgerechten savoie

Streekgerechten in Savoie

De lekkerste streekgerechten in Savoie

Savoie is een van de grootste skigebieden van Europa. Tijdens uw skivakantie wilt u zich natuurlijk heerlijk opwarmen met de lekkerste gerechten. Savoie is een oude streek die vooral bekend staat om haar kazen. Tijdens uw vakantie in Savoie, Frankrijk wilt u natuurlijk ook typische streekgerechten met deze heerlijke kazen proeven. Nu kent u natuurlijk de typische Franse gerechten zoals escargots, boeuf bourguignon en ratatouille. Maar kent u ook al de volgende streekgerechten uit Savoie? 

 
Streekgerechten Savoie

Kaasfondue

Tijdens uw vakantie in Savoie kunt u de kaasfondue niet overslaan. Een typische kaasfondue wordt in deze regio gemaakt met de volgende kazen: Comté de Savoie, Beaufort, Tomme de Savoie en Emmentaler. Deze kazen worden warm gehouden in een Caquelon, dit is een dikwandige pan die ingesmeerd wordt met knoflook. Deze pan zorgt ervoor dat de kaas niet stolt. Bij een kaasfondue drinkt u een heerlijke witte wijn zoals een Apremont. 

 

Raclette

Vrij vertaald betekend raclette schaven of schapen, maar ook is het de kaassoort die in dit typische Savoise gerecht wordt gebruikt. Bij een raclette wordt een ronde kaas door de helft gesneden en aan een kant verwarmd. Dit wordt gedaan door middel van vuur, een oven of een speciaal raclette-toestel. De gesmolten kaas wordt van het stuk kaas afgeschrapen en wordt geserveerd met verschillende producten zoals aardappels, augurken of fijne vleeswaren zoals ham of salami. Bij dit heerlijke gerecht drinkt u een witte wijn. 

 
Streekgerechten Savoie

Tartiflette

Een ander typisch streekgerecht uit de Savoie is de tartiflette. Dit ovengerecht bestaat onder andere uit aardappelen, reblochonkaas, spekjes en uien. Het gerecht is ontstaan doordat de kaasboeren de reblochonkaas bekender wouden maken. Tegenwoordig is dit gerecht vooral een populair après-skigerecht. Doordat het gerecht vrij stevig is kunt u het ideaal combineren met een frisse witte wijn of een jonge rode wijn.

 

Berthoud

Berthoud is een gerecht dat bestaat uit abondance kaas, knoflook, nootmuskaat, rode en witte Savoie wijn. Dit gerecht wordt gemaakt in een oven en wordt gegeten met stukjes brood of in de schil gekookte aardappelblokjes. Daarnaast wordt het vaak ook geserveerd met een salade en fijne vleeswaren. Bij dit gerecht wordt vaak een witte Savoie wijn gedronken.

 

Farcement

Kent u het klassiek boeren gerecht farcement uit de Savoie? Dit gerecht bestaat uit varkensvlees, aardappelen en gedroogde vruchten zoals pruimen en rozijnen. Vroeger werd dit gerecht vooral op de zondagen gegeten. Het gerecht werd dan voor de mis voorbereid en was klaar als de mis over was. Dit gerecht is tegelijk stevig als zoet. Bij dit gerecht pas een heerlijke lokale rode wijn uit Savoie!

 
Streekproducten Savoie

Vier uw vakantie in Savoie bij Villa Parcs

Bent u enthousiast geworden van al deze lekkere streekgerechten van Savoie? Boek dan een vakantie naar deze prachtige regio. Bij Villa Parcs hebben wij twee parken in deze regio vol smaakvolle gerechten. Verblijf op Parc Madeleine in Saint Francois Longchamp of Vallandry in skigebied Paradiski. Op deze parken huurt u comfortabele appartementen of luxe chalets voor maximaal 16 personen. Naast dat u heerlijk kunt eten in de omgeving kunt u ook in de omgeving wintersporten, fietsen, survivallen, kanoën en vissen. Kortom, er is veel te doen vanaf onze vakantieparken. Wanneer mogen wij u verwelkomen?

 
 

Laat u inspireren door onze andere blogs ⤵︎