Villa Parcs
to do's franse alpen

De meest bijzondere highlights van de Franse Alpen

Ontdek de schoonheid van de Franse Alpen

De Franse Alpen is een schitterend gebied dat wordt gekenmerkt door indrukwekkende bergen, uitgestrekte bossen en diepe meren. In de winter is dit een zeer populaire vakantiebestemming voor wintersporters, maar naast de talloze wintersportmogelijkheden zijn hier nog vele andere bezienswaardigheden zodat u het hele jaar door een onvergetelijke vakantie kunt beleven. Ontdek de gezellige dorpjes, prachtige natuurgebieden en bijzondere architectuur tijdens uw verblijf in de Franse Alpen.

mont blanc

Mont Blanc

De Mont Blanc is met een hoogte van 4808 meter de hoogste berg van de Franse Alpen. Ervaren klimmers kunnen, eventueel onder begeleiding, de klim wagen naar de top. Hier wordt u beloond met een indrukwekkend uitzicht over de Alpen en kunt u genieten van de rust en de stilte die deze ongerepte natuur te bieden heeft. Wandelaars met minder ervaring kunnen mooie wandelingen maken om de berg heen en op deze manier het schitterende gebied verkennen.

Chamonix

Aan de voet van de Mont Blanc ligt het charmante dorpje Chamonix. Dit authentiek Franse skidorpje heeft gezellige winkelstraatjes en heerlijke horecagelegenheden. Er gaat zelfs een kabelbaan naar de bergtop Aiguille du Midi! Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht en loopt u zo een indrukwekkende piste op. Dit is dus ook een ideale bestemming voor skiliefhebbers!

Route des Grandes Alpes

Deze schitterende route strekt zich uit over maar liefst 700 kilometer door de Franse Alpen. Of u deze omgeving nu met de auto, motor of de fiets ontdekt; u wordt gegarandeerd betoverd door de adembenemende schoonheid van de Alpen. Geniet van de indrukwekkende kliffen, groene valleien en imposante bergtoppen tijdens deze route.

franse alpen

Lac Blanc

Het heldere bergmeer Lac Blanc lijkt zo uit een schilderij te komen. Dit schitterende meer wordt omringd door hoge bergtoppen en groene alpenweiden. Vele wandelroutes leiden naar dit prachtige landschap waar wandelaars helemaal tot rust zullen komen dankzij de rust en de schoonheid van deze omgeving.

Parc National du Mercantour

Dit is een natuurrijk nationaal park in het zuiden van de Franse Alpen. In de winter is dit een populaire vakantiebestemming voor wintersportliefhebbers en in de zomer kunt u heerlijk wandelen langs de diverse wandelroutes. Onder andere de indrukwekkende bergpas Col de la Bonette is hier te vinden op maar liefst 2715 meter hoogte.

Grenoble

Grenoble wordt ook wel de hoofdstad van de Franse Alpen genoemd. Deze historische stad is dé ideale uitvalsbasis om de Alpen te ontdekken. Bewonder de interessante musea, slenter door de idyllische winkelstraatjes of maak een natuurrijke wandeling langs een van de vele routes. In Grenoble zult u zich geen moment vervelen!

Uw vakantie in de Franse Alpen

Genieten in de Franse Alpen doet u op een vakantiepark van Villa Parcs! Parc Madeleine en Vallandry liggen midden in de indrukwekkende natuur van de Franse Alpen. Op onze parken verblijft u in een comfortabel chalet of een modern appartement dat van alle gemakken is voorzien. Ook bieden wij aangename parkfaciliteiten zoals skiverhuur, mogelijkheden voor sport en spel en gezellige horeagelegenheden. Vanaf onze sfeervolle vakantieparken staat u zo op de piste of in een van de omliggende natuurgebieden. Geniet van een onvergetelijke vakantie in een schitterende omgeving bij Villa Parcs!

Ontdek onze vakantieparken in de Franse Alpen:

Lees onze andere interessante blogs: