Villa Parcs
poitou charentes

5 must-sees in Poitou-Charentes

De mooiste bezienswaardigheden in Poitou-Charentes

Poitou-Charentes is een regio in het westen van Frankrijk met een rijke cultuur en geschiedenis. In deze regio is van alles te zien en te beleven; prachtige zandstranden, indrukwekkende kastelen en bijzondere grotten. Bezoek een van de authentieke steden of dorpjes en beleef het Franse plattelandsleven. Wij hebben een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Poitou-Charentes voor u op een rijtje gezet:

poitou charentes

Grottes du Quéroy

Deze prachtige en bijzondere grotten tussen Chazelles en Le Quéroy zijn per toeval ontdekt, maar staan inmiddels bekend als één van de mooiste bezienswaardigheden van Charente. De grot bestaat uit dertig verschillende kamers met een totale lengte van bijna 1400 meter. U kunt deze grotten bewonderen tijdens een rondleiding.

Poitiers

Poitiers is de hoofdstad van Charente; dit eeuwenoude centrum moet u zeker bezocht hebben tijdens uw vakantie. Ontdek de bijzondere winkeltjes, heerlijke restaurantjes en de unieke architectuur. Wist u dat de Bapistère Saint-Jean in Poitiers de oudste kerk is van heel Frankrijk? Deze historische stad is zeker een bezoekje waard!

Cassinomagus

Dit is een archeologische vindplaats van de oude Gallo-Romeinse stad Cassinomagus. Deze plaats was erg belangrijk voor de handelsroutes van het Romeinse Rijk. Er zijn nog steeds veel sporen te vinden van deze eeuwenoude stad. Zo is het badhuis relatief goed bewaard gebleven. Hier is ook een bezoekerscentrum opgericht met een museum waar u een interessante wandelroute kunt volgen.

poitou charentes

Kasteel van La Rochefoucauld

Dit indrukwekkende kasteel stamt uit de zestiende eeuw. Het kasteel is door de eeuwen heen meerdere keren verbouwd en uitgebreid en heeft zelfs een grote brand overleefd. Vandaag de dag wordt het kasteel nog altijd bewoond door de familie La Rochefoucauld, maar het is gedeeltelijk open voor rondleidingen.

Parthenay

Deze idyllische stad staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in de regio. Parthenay ligt bovenop een hoge rots die omringd wordt door de rivier Thouet. Ontdek dit historische centrum met al haar oude gebouwen, mooie boetiekjes en smakelijke horecagelegenheden. 

Overnachten in Poitou-Charentes

Tijdens uw vakantie in Poitou-Charentes kunt u verblijven in een luxe villa op het kleinschalige vakantiepark Les Forges Villas van Villa Parcs. Deze villa's zijn compleet en stijlvol ingericht en liggen in een bosrijke omgeving. Uw villa beschikt over een ruime veranda met een terras en een eigen barbecue. Op ons vakantiepark kunt u gebruikmaken van luxe faciliteiten zoals een buitenzwembad en een sportveld. Ook voor kinderen is er genoeg te doen; ze beleven urenlang speelplezier in de speeltuin of met het animatieteam in de zomervakantie. Vanuit ons park kunt u de mooiste bezienswaardigheden bezoeken in de omgeving. Mogen we u ook verwelkom op ons vakantiepark in Poitou-Charentes?

 

Lees onze andere interessante blogs: