Villa Parcs
Zomer Poitou Charentes

De 10 leukste zomeractiviteiten in Les Forges

Leuke zomeractiviteiten in Poitou Charentes

Poitou Charentes: een geliefde Franse vakantiebestemming waar van alles te zien en beleven is! Uitgestrekte zandstranden, oude kastelen, prachtige wijngaarden en pittoreske dorpjes. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen Poitou Charentes ontdekken. De regio laat u écht kennismaken met Frankrijk inclusief haar ‘chille' sfeer en uiteraard de Franse cuisine (proef de lekkerste kazen en wijnen!). Verken het zonzekere Poitou Charentes in Frankrijk vanaf Les Forges Villas, een kleinschalig villapark met zeer luxe vakantievilla’s. En wanneer is dat nu leuker dan in de zomer? Wij zetten de 10 leukste zomeractiviteiten in Les Forges, Poitou Charentes voor u op een rijtje.

 
 

Les Forges Villas

Les Forges Villas is een kleinschalig vakantiepark, verscholen in het Franse platteland. Geniet in een luxe villa voor maximaal 10 personen.

 

Joie de vivre

Geniet van het Franse leven! Ontspannen midden in de natuur, in het zonnetje en met een glas wijn en een stokbroodje brie bij de hand.

 

Regio Poitou Charentes

Een zeer geliefde vakantiebestemming! Strandliefhebbers, cultuursnuivers, rustzoekers of families: het is er leuk voor iedereen!

Stad Parthenay

Ontdek Parthenay, een unieke stad gelegen op een hoge rots en omringd door de rivier Thouet. Loopt u door Parthenay? Dan lijkt het bijna alsof de tijd heeft stil gestaan. De adembenemende brug en poort van Saint Jacques brengen u weer even terug naar het verleden. Zet deze stad zeker op uw lijstje tijdens uw vakantie in Poitou Charentes! Parthenay ligt op slechts 30 minuten rijden van Les Forges Villas.

Stad Poitiers

Een andere stad die u móét bezoeken is oude stad Poitiers, op ongeveer 40 minuten rijden van Les Forges Villas. In het centrum kunt u heerlijk winkelen om daarna te genieten van een goed glas wijn op een zonnig terras. Daarnaast bewondert u er prachtige oude gebouwen, zoals de Bapistère Saint-Jean en het Paleis de Justice. Voor de cultuursnuivers onder ons is Poitiers zeker een must-visit! 

Poitiers

Meer Lac de Verruyes

Beleef waterplezier op slechts een half uurtje rijden! Daar bevindt zich namelijk Lac du Verruyes, een meer met een strandje en een aquapark (leuk voor de kinderen). Heerlijk zonnebaden, een ijsje eten bij de strandtent en af en toe verkoeling zoeken in het water. Klinkt als een fijne middag in Poitou Charentes in Frankrijk, toch?

Moerasgebied Marais Poitevin

Ook wel La Venise Verte, oftewel Het Groene Venetië, vanwege de vele kanaaltjes. Marais Poitevin staat bekend als een van de populaire Poitou Charentes bezienswaardigheden. Het leent zich uitstekend voor een unieke wandel- of fietstocht. Ook kunt u op verschillende plekken een bootje huren om door het Franse Venetië te varen. Dit idyllische natuurpark bereikt u met ongeveer een uurtje rijden vanaf Les Forges Villas.   

Atlantische kust - 400 km zandstrand

Ook op iets meer dan een uurtje rijden liggen de uitgestrekte zandstranden van de Atlantische kust. Pak uw zwemkleding, strandlakens, parasol, luchtbedden en strandbal snel in, stap in uw auto en rijd de zee tegemoet. Niets is fijner dan een dagje strand, toch? U beleeft het in Poitou Charentes in Frankrijk!

Atlantische kust

Themapark Futuroscope

Aanrader voor een dagje uit met het gezin: thema- en attractiepark Futuroscope. Hier kijkt u tv en film zoals u dat nog nooit eerder heeft beleefd. Het park is opgebouwd rond de thema’s multimedia, cinematografie en futuristische audiovisuele technieken. Spanning en sensatie gegarandeerd met maar liefst 40 attracties. Het themapark ligt op ongeveer 40 autominuten van Les Forges Villas.

Kasteel van Coudray-Salbart

Ook op 40 minuten afstand van Les Forges Villas ligt het adembenemende Kasteel van Coudray-Salbart, in het plaatsje Échiré. Het kasteel is gebouwd in de dertiende eeuw en heeft haar oorspronkelijke en militaire uiterlijk door de jaren heen goed weten te behouden. Maak kennis met de bijzondere kamers van het kasteel tijdens een rondleiding. 

Grottes du Quéroy

U moet er iets voor over hebben, maar liefst 1,5 uur rijden, maar dan heeft u ook wat! Deze grotten behoren tot de mooiste grotten van Poitou Charentes. Een leuke bezienswaardigheid dus! Ontdek maar liefst 30 verschillende kamers, verdeeld over 800 meter. Tip: neem deel aan een rondleiding, waarbij de gids u de mooiste stalactieten en stalagmieten laat zien.

Grotten

Golf Bluegreen des Forges

Een stuk dichterbij, op slechts 5 minuten loopafstand, beleeft u een dag golfplezier! Heerlijk in het zonnetje golfen op een golfbaan met maar liefst 27 holes. Voor beginners zijn er individuele golflessen en voor kinderen is er een speciaal Golf Schoolprogramma. De golfclub beschikt over een restaurant met uitzicht op de baan, een verwarmd zwembad, een tennisbaan, een jeu de boules baan en tafeltennis. Voor ieder wat wils op een heerlijke zomerdag!

Dagje op het park

En onze laatste tip voor de zomer? Een dagje op Les Forges Villas blijven! Even heerlijk genieten van het Franse leven, met een hapje en een drankje op het terras van uw super de luxe villa. Les Forges Villa beschikt bovendien over een groot buitenzwembad, waar u prima een dagje kunt vertoeven onder de Franse zon. En ‘s avonds? Dan geniet u van een zwoele zomeravond, de Franse cuisine en uren tafelen. Hét ultieme vakantiegevoel!

Les Forges Villas

Zoals u ziet, barst Poitou Charentes van leuke bezienswaardigheden, natuurgebieden, dorpen en steden. Voeg daar de ‘chille’ Franse sfeer, de prachtige wijngaarden en de Franse cuisine aan toe en uw vakantie is compleet. En waar u kunt u uw vakantie in Poitou Charentes nu beter doorbrengen dan in een super de luxe en ruime villa van Les Forges Villas? Het park bestaat uit 14 villa’s, geschikt voor maximaal 10 personen en wordt omgeven door bossen en pittoreske dorpjes. De villa’s zijn modern en stijlvol ingericht en beschikken over een eigen parkeerplaats, grote tuin, terras én barbecue. Dat staat garant voor zwoele zomeravonden.

Prikkel uw zintuigen met geluiden en smaken van het Franse plattelandsleven. Joie de vivre!

 
 

Laat u inspireren door onze andere blogs ↓