Villa Parcs
Wandelroutes Frankrijk

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes in Poitou-Charentes

Wandelen in Poitou-Charentes

Wandelen: misschien wel de nummer 1 activiteit tijdens een vakantie. Niet zo gek ook, want tijdens een wandeling heeft u alle tijd om de omgeving volledig in u op te nemen. Bovendien is wandelen hartstikke gezond! Wandelen in Frankrijk is extra bijzonder. Het fantastische landschap hier lijkt rechtstreeks uit een schilderij te komen. Vooral de regio Poitou-Charentes met haar oude kastelen, uitgestrekte wijngaarden en pittoreske dorpjes! Vanaf Les Forges Villas, ons kleinschalige villapark in Les Forges ontdekt u al het moois van deze regio. En om u het uitzoekwerk te besparen, hebben wij alvast de mooiste wandelroutes in Poitou-Charentes voor u op een rij gezet.

Wandelen Frankrijk

De oevers van de Thouet in Parthenay - 4.68 km

De eerste wandelroute in Frankrijk die wij graag uitlichten is er eentje in Parthenay. Een authentieke stad, gelegen op een hoge rots omringd door de rivier Thouet. In deze gezellige middeleeuwse stad lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Ontdek Parthenay door deze route van ongeveer 5 km te volgen. Tijdens uw wandeling bewondert u het toeristische centrum en tegelijkertijd de rustige rivieroevers. Een unieke combinatie! De route start en eindigt aan het Office du tourisme.

Thouars: gezelligheid langs de Thouet - 4.84 km

Ook langs de rivier Thouet, maar dit keer in het stadje Thouars, vindt u deze route van ongeveer 5 km. Onderweg komt u de belangrijkste trekpleisters tegen: Château des Ducs de La Trémoille, Tour du Prince de Galles en de Église Saint-Médard de Thouars. Deze wandelroute in Frankrijk start en eindigt aan het Office du tourisme. De moeilijkheidsgraad van deze route is niet hoog. Perfect voor een wandeling met uw kinderen dus!

Wandelroutes Frankrijk

Marais Poitevin (Groene Venetië) - diverse routes

Marais Poitevin wordt ook wel La Venise Verte, oftewel het Groene Venetië, genoemd vanwege de vele kanaaltjes. Dit idyllische natuurpark is een geliefde plek om te wandelen in Poitou-Charentes. Trek uw wandelschoenen aan en struin langs de moerasdorpen en de kanalen. U kunt hier zelfs wandelen met een ezel! Hoe gaaf is dat? U kunt bovendien op diverse plekken een bootje huren om de kanalen op te gaan.

Cognac: méér dan alleen het drankje - 5.23 km

Wie Cognac zegt, zegt het wereldberoemde drankje cognac. Daaraan heeft deze stad natuurlijk wel haar bekendheid te danken. Toch is Cognac méér dan dit drankje. Dat ontdekt u tijdens deze route van ongeveer 5 km. Pareltjes in deze stad die u onder andere ontdekt tijdens deze wandelroute in Frankrijk? De Église Saint Léger, de Porte Saint-Jacques en de Rue Artistide Briand. Een leuke stadswandeling die wij zeker aanraden!

Reis door de tijd in Saintes - 8.56 km

Iets uitdagender is deze route met een lengte van ongeveer 8,5 km. Tijdens deze stadswandeling door Saintes ontdekt u prachtige gebouwen uit diverse tijdperken. Bewonder de bijzondere bouwwerken van de Romeinen, waaronder het amfitheater en de thermen, en ontdek de basiliek, kathedraal en abdij die afstammen uit de middeleeuwen. Deze wandelroute nabij Les Forges begint en eindigt bij het treinstation.

Overnachten bij Les Forges Villas

Genoeg wandelroutes in Poitou-Charentes dus! Natuurlijk kunt u ook zelf op pad gaan en ontdekken wat het Franse platteland allemaal te bieden heeft. Eén ding is zeker: ons kleinschalige villapark in Les Forges biedt u de perfecte uitvalsbasis na een lange wandeling. Uw beentjes hoog, een wijntje en stokbroodje erbij en de zon op uw gezicht. De ‘chille’ Franse sfeer ervaart u optimaal in onze luxe en ruime villa’s. Onze villa’s zijn geschikt voor maximaal 10 personen en bieden een eigen parkeerplaats, grote tuin, terras én barbecue. Een actieve wandeling en daarna heerlijk relaxen, dé combinatie om uw vakantie tot een succes te brengen. Joie de vivre! 

 

Laat u inspireren door onze andere blogs ↓